Holistische energetische massage

Onze holistisch energetische massage is een ontspanningsmassage. Bij het samenstellen van de massage is gebruik gemaakt van verschillende technieken uit meerdere massagevormen: ยท

  • Zweedse of klassieke massage (Spier- en huidmassage)
  • Holistic pulsing (het ritmisch in beweging brengen en houden van het lichaam)
  • Ayurvedische massage (een oliemassage uit India met een reinigende werking waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpunten)
  • Polariteitsmassage (Energiebanen en punten worden gestimuleerd om de balans te herstellen)
  • Cayce massage (lymfevatenmassage)

Zoals al gezegd wordt deze massage als ontspanningsmassage aangeboden. Ongeacht het deel van het lichaam dat gemasseerd wordt, volgen de grepen elkaar in ruwweg dezelfde volgorde op. De massage duurt gemiddeld 1 uur. Bij de 1e behandeling hebben we een kennismakingsgesprek. De tijdsduur is afhankelijk van de reden waarom gekozen is voor de massage. De massage bestaat voornamelijk uit strijkingen (effleurages). Om deze strijkingen soepel uit te voeren wordt met olie -eventueel aangevuld met etherische olie- gewerkt. Je bent daarom tijdens de massage zoveel mogelijk ontkleed (om je kleding te beschermen en om een betere doorstroming van de vrijgekomen energie te bewerkstelligen). Uiteraard word je tijdens de massage volledig toegedekt, alleen het te behandelen lichaamsdeel is vrijgemaakt.

De (standaard)massage begint terwijl je op je buik ligt. Je rug wordt het eerst behandeld. Omdat zenuwen in de rug worden bereikt die naar elk deel van het lichaam lopen, voel je je na een goede rugmassage diep ontspannen. Gebruik makend van deze ontspanning, worden de billen en achterbenen behandeld. Vervolgens word je uitgenodigd om je op je rug te draaien. De massage wordt vervolgd met een uitgebreide hoofd- en gezichtsmassage. De borst en buik worden zonder kracht uitgestreken, waardoor ontspanning optimaal wordt bereikt. Na de armen, handen en voorbenen wordt de massage met een korte voetmassage afgesloten. Holistic pulsing en energetische grepen worden met elkaar afgewisseld, waardoor diepere blokkades kunnen worden opgeheven en direct van energie worden voorzien. Dit maakt dat je je na de massage zowel ontspannen als energiek voelt.

Verdieping:
Het geven en ontvangen van de massage is ontspannend, maar vraagt ook concentratie. De een kan nu eenmaal beter ontspannen dan de ander. Eis hierin niets van jezelf, ga liggen en laat alles op je afkomen. Probeer in eigen stilte te genieten van de massage. Voel je vrij om te praten, maar alleen als je zelf iets wilt zeggen en niet omdat je je op enigerlei wijze verplicht voelt om wat te zeggen. De masseur is er voor jou en jij bent er voor jezelf. In de aangeboden stilte kun je wellicht je meditatieve moment vinden om tot verdere bewustwording te komen.