Hotstone massage

Voor onze hotstonemassage gebruiken we basalt stenen (gestolde lava). Deze stenen zijn door hitte ontstaan. De grote dichtheid en het hoge ijzergehalte zorgen ervoor dat ze warmte goed vasthouden en langzaam afgeven.

De stenen komen over het algemeen uit zee of stromende rivieren in vulkanische gebieden. “Onze” stenen komen grotendeels uit Hawai uit zee. Ze zijn door de natuur gevormd. De stenen hebben geen bijzondere geneeskrachtige werking, wel natuurlijke kracht en energie.

De stenen komen over het algemeen uit zee of stromende rivieren in vulkanische gebieden. “Onze” stenen komen grotendeels uit Hawai uit zee. Ze zijn door de natuur gevormd. De stenen hebben geen bijzondere geneeskrachtige werking, wel natuurlijke kracht en energie. De effecten van hotstonemassage zijn divers. De warmte dringt tot ca 3-4 cm door in het spierweefsel, de bloedcirculatie neemt toe door verwijding van de bloedvaten. Het aantal rode bloedlichaampjes kan toenemen en bij elke graad verhoging van temperatuur neemt de stofwisseling ca 10-15% toe. Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd. Hierdoor kan een behandeling met warme stenen ontgiftend, afvoerend, pijnverlichtend, stressverlichtend en ontspannend werken. Ook worden spieren soepeler door de warmte, ze zijn daardoor beter te masseren.

Tijdens deze ontspanningsmassage staat het gebruik van “warme stenen” centraal. Tijdens de behandeling worden de warme stenen op het lichaam gelegd en tegelijkertijd wordt een ander deel van het lichaam met warme (of koude) stenen en ruim olie gemasseerd. Warmte werkt ontspannend, kou opwekkend. Bij onze hotstonemassage kun je een keuze maken uit een gehele of een deelmassage.

Een hotstonemassage is een intense ervaring, die soms lang doorwerkt. Laat je verrassen!