Stoelmassage

Met gebruik van een speciale massagestoel worden de armen, schouders, rug, nek en het hoofd behandeld. Deze massagevorm heeft zowel een preventieve als een curatieve werking op CANS (Complaints of Arm, Neck en Shoulder; voorheen RSI) klachten.

De stoelmassage is uitermate geschikt om bij bedrijven uit te voeren. Het kost weinig tijd en heeft een preventieve werking op CANS. Als bedrijf kun je hiermee extra aandacht schenken aan het personeel. “Stress en CANS door het werk zijn grote veroorzakers van gezondheidsklachten. Jaarlijks meldt twee tot vier procent van de werknemers zich ziek vanwege stress op het werk. Vijftien procent krijgt door het werk klachten aan arm, nek of schouder, die tot beperkingen leiden. De jaarlijkse kosten worden in totaal op zes miljard euro geschat.” Dat staat in een rapport van onderzoeksbureau TNO, dat staatssecretaris door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) begin 2006 naar de Tweede Kamer is gestuurd. TNO deed, in opdracht van het ministerie, onderzoek naar gezondheidsschade en kosten, die het gevolg zijn van psychosociale arbeidsbelasting en lichamelijke klachten aan arm, nek en schouder (CANS).

“Het bedrijfsleven is gebaat bij massage als preventiemaatregel”

Veel werkgevers zijn over het waarom van bovenstaande stelling inmiddels wel doordrongen, maar hoe dit in te vullen is vaak nog onduidelijk

Wij van VAKKA willen de bedrijven graag ondersteunen. Wij kunnen stoelmassages bieden in het bedrijf. Met gebruik van een speciale massagestoel worden -gedurende een kwartier tot een half uur- de armen schouders, rug, nek en het hoofd van personeelsleden (en directie) behandeld.

De massage is ontspannend en tijdens de massages worden tips gegeven over de lichamelijke conditie. Door de massage regelmatig (gemiddeld 1x per maand) uit te voeren, worden klachten tijdig gesignaleerd, opgelost of zelfs voorkomen. Onderzoek heeft verder uitgewezen dat massages op de werkvloer de werknemer een gevoel van waardering geven en dat de inzet van massages, door het teruglopend ziekteverzuim, uiteindelijk ruim kostenbesparend zijn.