Voet-reflexologie

Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexzonemassage (VRZ) als therapie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Reeds toen had men ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden. De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balancering van het meridiaanstelsel. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

Voetreflexzonemassage is in de basis een volksgeneeskunde. Juist in onze moderne tijd is voetreflexzonemassage zo populair geworden vanwege de eenvoud en effectiviteit van deze therapievorm. Voetreflexzonenmassage is een eeuwenoude methode die je op een vriendelijke manier weer in contact kan brengen met uw oorspronkelijke bioritme, waardoor lichaam en geest weer tot rust kunnen komen. Voetreflexzonemassage is een natuurlijke vorm van genezen die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.

“Ziek zijn” is het signaal van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de reflexzones kan men de spanning of ontspanning in de lichaamsdelen ervaren. Ze zet aan tot een verbeterde circulatie in het gehele lichaam, die een gunstig effect hebben op aanvoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Let op: voetreflexzonemassage geneest dus niet, maar helpt je bij je zelfgenezingsproces.